PAŞII DE URMAT PENTRU COMANDĂ

Pentru a cumpăra produsele noastre, vă rugăm să urmati paşii de mai jos:

 1. Identificati produsul dorit;
 2. Selectati mărimea, culoarea (daca este cazul) şi cantitatea dorită;
 3. Apasati butonul "Adaugă în coş"
 4. În cazul în care aveti deja un cont creat în magazinul nostru, vă logati în cont. În cazul în care sunteti utilizator nou, creati un cont de utilizator introducând datele dumneavoastră, sau ale companiei pe care o reprezentati (nume, adresa de facturare şi de livrare, detaliile de contact). Ulterior, veti putea trece la urmatorul pas al comenzii, doar accesănd contul creat pe https://magazin.renania.ro, respectiv pe https://b2b.renania.ro, fără a mai fi nevoie sa introduceti datele personale la fiecare comanda.
 5. Alegeti modalitatea de plată;
 6. Alegeti modalitatea de livrare;
 7. Completati câmpul de Observatii în cazul în care doriti să ne comunicati alte detalii privind comanda;
 8. Finalizati comanda.

MODALITATEA DE AFIŞARE A STOCULUI

În magazinul nostru, stocul produselor este afişat după cum urmează:

 1. "ÎN STOC" – produsele din aceasta categorie se află pe stocul Renania în cantitate suficientă. Produsele respective pot fi livrate în termen de maxim 2 zile lucratoare de la confirmarea comenzii şi efectuarea plătii.
 2. "STOC LIMITAT" – produsele din aceasta categorie se afla pe stocul Renania în cantitate mică/ articol/ marime. Produsele respective pot fi livrate in termen de maxim 2 zile lucratoare de la confirmarea comenzii şi efectuarea plătii.
 3. "LA COMANDA" - produsele din aceasta categorie nu se afla pe stocul Renania şi sunt comandate special numai la cererea clientilor. În acest sens, în unele cazuri este posibil sa fie necesară comanda unei cantităti minime, iar termenul de livrare variază de la un produs la altul. Conditiile de plată, termenul de livrare şi cantitatea minimă pentru fiecare produs poate fi comunicată de către un reprezentant de vanzari Renania la numarul de telefon 0265 264 817 sau mobil 073-RENANIA, email comanda@renania.ro.
 4. "INDISPONIBIL" – produsele din această categorie nu se află momentan pe stocul Renania. Dacă sunteti interesat de acest produs, vă rugăm contactati un reprezentant Renania la numarul de telefon 0265 264 817 sau mobil 073-RENANIA, email comanda@renania.ro

Informatiile privind stocul produselor sunt actualizate o data pe zi pentru fiecare produs in parte (nu in timp real).

PLATA PRODUSELOR

Punem la dispozitia clientilor noştri următoarele modalităti de plată:

 1. Ramburs – la primirea produselor prin intermediul serviciului de curierat, vă rugăm să verificati integritatea coletului şi să achitati pe loc valoarea produselor. Această metoda de plată nu se aplică în cazul produselor "LA COMANDA".
 2. Prin card bancar – puteti folosi cardul dumneavoastra bancar VISA/ MASTERCARD pentru efectuarea plătii online într-un mediu securizat.
 3. Prin ordin de plată – imediat după confirmarea comenzii de către un reprezentant Renania, veti primi pe e-mail Confirmarea comenzii unde găsiti informatiile necesare pentru efectuarea plătii prin transfer bancar (IBAN, nume banca şi suma totală de plată). După efectuarea plătii, vă rugam să transmiteti copia ordinului de plată la adresa de e-mail comanda@renania.ro.

LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se face în functie de alegerea dumneavoastră:

 • La adresa indicată de dumneavoastră în formularul de livrare prin intermediul unui furnizor de servicii de curierat atent selectionat de către Renania Trade SRL.
 • Prin ridicare din unul dintre showroom-urile Renania din Bucureşti, Targu Mureş sau Timişoara.

Termenul de livrare este următorul:

 1. Pentru produsele aflate pe stocul Renania - maxim 2 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii (în cazul plătilor Ramburs) SAU maxim 2 zile lucratoare de la confirmarea plătii în contul Renania (în cazul plătii prin ordin de plată sau card bancar).
 2. Pentru produsele din categoria "LA COMANDA" – termenul de livrare variază în functie de produsul comandat şi poate fi comunicat de catre un reprezentant de vânzări Renania.

Vă rugăm să verificati integritatea coletelor în momentul în care le primiti de la curier iar în cazul în care coletul este deteriorat (prezintă urme clare de lovire/ desfacere), vă rugăm să refuzati primirea lui.

CONDITII PENTRU RETUR

În cazul cumpărătorilor persoane fizice - conform legislatiei în vigoare, cumpărătorul are dreptul de a returna produsele cumparate în termen de 10 zile lucrătoare de la primire, fără penalităti şi fără a invoca un motiv. În acest caz, cumpărătorul suportă integral costul legat de retur.

În cazul cumpărătorilor persoane fizice şi juridice - produsele comandate pot fi returnate în termen maxim de 30 zile calendaristice de la primirea produselor numai în cazul în care:

 1. Produsele primite prezintă defecte, caz în care costul de retur este suportat de către Renania Trade SRL;
 2. Este necesară înlocuirea unuia sau mai multor produse cu produse similare, dar marime diferită, caz în care costul de retur este suportat integral de către cumpărător.

Produsele returnate trebuie să fie în aceeaşi stare în care au fost livrate (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte şi documentele care l-au însotit).

Daca produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vandut ca şi nou, Renania Trade SRL îşi rezervă dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea în stadiul initial (dacă este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultată din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea cumpărătorului, Renania Trade va reexpedia produsul, pe cheltuiala cumpărătorului.

Acesta clauză se aplica conform O.G. nr. 130/2000, în cazul achizitionării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distantă, aplicându-se definitiile cuprinse în O.G. nr. 130/2000 art. 2 lit.e.

Plata de către Renania Trade SRL a produselor returnate se va efectua în baza unei facturi de stornare, în termen de maxim 30 de zile de la primirea produselor returnate, prin transfer bancar în contul indicat de către cumpărător în formularul de retur şi numai în cazul în care sunt îndeplinite conditiile de retur.

PASII DE URMAT PENTRU RETUR

În cazul în care vă aflati în una dintre situatiile descrise în sectiunea CONDITII PENTRU RETUR, trebuie să parcurgeti paşii următori:

 1. Solicitati numărul de înregistrare pentru retur la adresa retur@renania.ro mentionând numărul facturii primite în colet.
 2. La primirea numarului de înregistrare pentru retur, completati Formularul de retur care a fost trimis de către Renania în colet, împreună cu produsele.
 3. Semnati si stampilati (in cazul persoanelor juridice) formularul de retur.
 4. Împachetati produsele şi expediati-le împreună cu Formularul de retur la adresa: Renania Trade SRL, Str. Budiului nr. 68, Targu Mureş, jud. Mureş în atentia Retur magazin on-line/nr. retur, telefon 0265 264 817 sau mobil 073-RENANIA.

Atentie! Vă rugăm nu uitati să trimiteti împreuna cu produsele returnate Formularul de retur semnat şi ştampilat continând numărul de înregistrare retur primit de la retur@renania.ro. Prezentarea acestui formular este obligatorie astfel încât produsele returnate să fie acceptate.

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

S.C. RENANIA TRADE S.R.L. este înregistrată în Registrul de evidentă a prelucrărilor de date cu caracter personal sub numărul 28103.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulatie a acestor date, modificată şi completată, Renania Trade are obligatia de a administra în conditii de sigurantă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor privind situatia contului de pe Renania Trade, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia şi starea comenzilor, evaluarea produselor şi serviciilor oferite, pentru reclamă, marketing şi publicitate, statistică.

Astfel, Renania Trade poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletterul săptămânal, şi poate trimite felicitări, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

Renania Trade nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul Renania Trade poate opta pentru ştergerea acesteia din baza noastră de date.

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi utilizate în scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini şi a evalua serviciile noastre şi a preîntampina încălcarea securitătii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

De asemenea, Renania Trade poate furniza datele dumneavoastră cu caracter personal altor companii cu care se află în relatii de parteneriat, dar numai dupa ce ne-am asigurat printr-un contract că aceste informatii sunt păstrate în sigurantă şi că furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei în vigoare, după cum urmează: furnizori de servicii de marketing, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piată a produselor şi serviciilor noastre, asiguratori.

Informatiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate şi către Parchet, Politie, Instantele judecătoreşti şi altor organe abilitate ale statului, în baza şi în limitele prevederilor legale şi ca urmare a unor cereri expres formulate.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a va adresa justitiei. Totodată, aveti dreptul să vă opuneti prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitati ştergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisă, datată şi semnată la adresa Târgu Mures, Str. Budiului, nr. 68, corp C, Jud. Mures, Cod: 540390

TERMENI ŞI CONDITII DE UTILIZARE

La accesarea, navigarea sau folosirea în orice alt mod a acestui site acceptati, fără limitări sau restrictii, termenii şi conditiile de utilizare expuse în continuare. Acest site va fi folosit exclusiv pentru uzul dumneavoastră şi cu conditia respectării dreptului de proprietate intelectuală. Nu aveti dreptul să modificati, schimbati, distribuiti, vindeti sau să transmiteti nicio informatie continută sau copiată de pe acest site, inclusiv dar fără a se limita la texte, imagini, grafică indiferent de scopul comercial sau public al unei asemenea activităti. Aceste reguli sunt obligatorii pentru toti utilizatorii site-ului, Renania Trade SRL garantând, în aceste conditii, un drept neexclusiv, netransferabil şi limitat, de accesare şi utilizare a acestui site.

MODIFICAREA ACESTOR TERMENI ŞI CONDITII DE UTILIZARE

Renania Trade SRL işi rezervă dreptul de a revizui aceşti termeni şi conditii de utilizare prin actualizarea acestei pagini în orice moment şi fără o notificare prealabilă a utilizatorilor. Termenii şi conditiile de utilizare în vigoare sunt cei afişati pe site. Vizitarea periodică a acestei pagini vă ofera posibilitatea de a lua la cunoştintă de orice modificare survenită cu privire la aceşti termeni şi conditii, dumneavoastră fiind unicii raspunzatori de cunoasterea si conformarea la noile prevederi si modificari ce pot apărea. În caz de neconformare ne rezervăm dreptul de a bloca accesul utilizatorilor care încalcă aceşti termeni şi conditii de utilizare, sau orice alte prevederi relevante din legislatia în vigoare.

DREPT DE PROPRIETATE ASUPRA CONTINUTULUI ACESTUI SITE

www.renania.ro este o proprietate Renania Trade SRL, cu sediul social pe Str Budiului nr. 68, Targu Mureş, Mureş, înregistrată la ORC cu J26/822/1995, CUI: RO8006912, Capital social: 200.000 RON

Toate materialele reproduse pe acest site, incluzând, dar fără a se limita la informatii, texte, grafică, software, unelte, produse, servicii, date, rezultate ale folosirii software-ului, reclame, nume, logo-uri precum şi mărci înregistrate reprezintă continutul acestui site fiind protejate de legea dreptului de autor, legile referitoare la mărci şi proprietate intelectuală, cu exceptia unei stipulatii exprese contrare existente pe acest site. Folosirea de către dumneavoastră a continutului site-ului constituie o acceptare a acestor conditii şi vă obliga la respectarea acestora. Este interzisă modificarea, copierea, reproducerea, descărcarea, transmiterea sau distribuirea acestui continut în orice modalitate cu exceptia cazurilor permise de conditiile de utilizare sau cu consimtământul expres şi prealabil al proprietarului acestui continut.

MĂRCI ÎNREGISTRATE ŞI COPYRIGHT

Mărcile înregistrate şi logo-ul de pe acest site şi alte site-uri afiliate, sunt, sub rezerva unei stipulatii contrare exprese, proprietatea Renania Trade SRL şi a partenerilor Renania Trade SRL. Ele sunt protejate de către Legea Mărcilor Înregistrate şi de către tratate internationale, iar reproducerea şi folosirea lor neautorizată vor atrage după sine pedepsirea conform legilor în vigoare. Toate drepturile rezervate. Legea dreptului de autor şi tratatele internationale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nicio formă şi în niciun fel fara o permisiune în prealabil scrisă de la Renania Trade SRL. Reproducerea neautorizată a acestui site şi a celor afiliate, ori a oricărei părti componente va atrage după sine pedepsirea conform legislatiei în vigoare.

DISCULPARE DE GARANTIE

Renania Trade SRL a realizat acest site ca un serviciu cu scop exclusiv informativ. Transmiterea acestor informatii nu creează nici un fel de relatie contractuală cu Renania Trade SRL. Nu trebuie să actionati în temeiul informatiilor oferite de acest site fără a cere asistentă specializată de la Renania Trade SRL. Deşi Renania Trade SRL a încercat să mentină informatiile, software-ul şi alte servicii cat mai curate, acest site poate contine erori şi omisiuni pentru care nu ne asumam nici o responsabilitate. Materialele şi continuturile de pe acest site sunt furnizate fara nici un fel de garantie. Renania Trade SRL nu este responsabilă pentru nici o pierdere de tip hardware, software sau de fişiere, cauzate de folosirea site-ului. Prin urmare, Renania Trade SRL nu oferă nici o garantie că site-ul, produsele sau serviciile furnizate pe site, de către Renania Trade SRL sau în numele companiei Renania Trade SRL (inclusiv software-ul gratuit pentru download) vor îndeplini cerintele dumneavoastră, nu vor fi întrerupte, vor fi sigure, fără erori sau ca site-ul sau serverele folosite de Renania Trade SRL nu au virusuri şi sunt pe deplin functionale sau curate.